måndag 1 oktober 2018

Måndag 1/10

Oj, vad tiden har gått fort. Nu är vi redan inne i oktober och vädret kan innehålla allt. Därför kan det vara bra att börja tänka på att det behövs lite varmare kläder, som mössa och vantar.

Nu är vi i full gång med inskolningssamtalen och det är roligt att träffa er tillsammans med era barn för ett litet samtal.

Vi har arbetat en del med sortering på matematiken och i tisdags när vi var på Eneängen fick barnen två och två ett litet sorteringsuppdrag. Alla fick en plastpåse och i den skulle de lägga 10 saker från naturen, sedan fick de byta påse med ett annat kompispar och sortera upp det som de hade lagt i sin påse.




I matematiken har vi också börjat att arbeta med tecknen för "lika med" och "inte lika med".
Lika med; att det ska vara lika på båda sidorna om tecknet och inte lika med; att det ska vara olika på sidorna  om tecknet. 




Vi har startat upp ett temaarbete om hösten. Vi har sett på två filmer och pratat lite om vad som händer ute i naturen på hösten. Detta arbete kommer vi fortsätta med under några veckor.

Idag har vi arbetat med bokstaven Ll. 


Nedan kommer lite info från vår skolsköterska Annika.
Hej alla elever och föräldrar på Lindbergs skola,

Här kommer uppdaterad information kring huvudlöss från vårdguiden. Ett råd är att ha en luskam hemma för att kunna förebygga spridning av löss i skolan och att luskamma inför alla skolstarter ex sommarlov, höstlov etc.
Vill göra er uppmärksamma på att det går löss på skolan och att ni vid behov behandlar enligt de riktlinjer som finns.


Vänligen, 

Annika Hultqvist
Skolsköterska
Lindbergs skola


Hälsningar Carolina, Johanna, Anette och Marie

Tisdag 27/10 - måndag 8/10

Tisdag: Utedag
Onsdag: Bibliotek - ta med utlästa böcker
Torsdag: Tema hösten
Fredag: Idrott. Musik
Måndag: Ny bokstav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar